Magánbölcsőde, állami bölcsőde; magánóvoda, vagy a körzeti óvoda? Mindenkiben megfogalmazódik a kérdés, amikor gyermeke ebbe a korba lép, vajon hogyan tovább? Amikor kisfiunk közeledett a bölcsődés korhoz, mi is feltettük magunknak a kérdést: mi legyen, hogyan tovább, hová adjuk be, hogy jól érezze magát? Hogyan válasszunk kisfiunk számára bölcsődét, mitől lesz jó egy állami vagy magán bölcsőde vagy családi napközi? Mivel kisfiunk igényli a törődést, szeret rajzolni, festeni, boldogan figyeli, ha mesélünk neki, ezért fontos volt számunkra, hogy olyan helyet találjunk, ahol mindezt megkapja.

  Nyugodtak lehetünk, amíg dolgozni vagyunk? Szeretik őt és vajon biztonságban érzi magát, úgy törődnek vele mint otthon? Olyan bölcsödét kezdtünk keresni számára, ahol a fenti kérdések mindegyikére egyértelmű igen a válasz. Olyan bölcsődét kerestünk, ahol önfeledten játszhat, mindig finomat és egészségeset ehet, nyugodtan pihenhet igénye és kedve szerint, ahol figyelnek rá és szépen, fokozatosan önállóságot tanulhat. Kitaláltuk az elvárásainknak megfelelő családi napközit, majd létrehoztuk.
  Egy olyan helyet, ahol a gyermek a középpont, ahol sem megváltoztatni, sem neki nem tetsző tevékenységekre rákényszeríteni nem akarjuk. Mit akarunk és teszünk? Olyan családi légkört teremtünk, ahol figyelembe vesszük a gyerekek eddigi életritmusát, szokásait.

  Célunk, hogy a gyerekek játszva tanuljanak és fejlődjenek, ezért folyamatosan egyeztetünk a szülőkkel azért, hogy ők is megismerjék azt, hogy vajon mivel tölti gyermekük az idejét, milyen verseket, meséket és mondókákat tanul, mit rajzol, kivel játszik a bölcsődében.

  A hozzánk járó 1,5-4 éves korú gyerekeket nem csak szeretjük, de tiszteljük is. Hisszük, hogy így tudnak a leginkább kiteljesedni, akkor tudnak saját útjukra lépni, ha közben jól is érzik magukat.
  A Csigacsalád Minibölcsiben kiemelt fontosságú, hogy a kisgyermekek számára mozgásban, játékban, mesében és zenében gazdag környezetet alakítsunk ki. Célunk, hogy a hozzánk járó 1,5-4 éves korú gyerekek biztonságos, nyugodt légkörben töltsék napjaikat.